دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 83 KB
تعداد صفحات : 108
بازدیدها : 400
برچسبها : سلامت روان پایان نامه روانشناسی
مبلغ : 5500 تومان
خرید این فایلپایان نامه کارشناسی روانشناسی بالینی بررسی رابطه میزان تماشای فیلم های خشن با سلامت روانی در بین نوجوانان شهر اردبیل
مقدمه
سلامت روان به عنوان یکی از دو رکن سلامتی، لازمه یک زندگی مفید، موثر و رضایت بخش فردی است . سلامت روانی در بسیاری از موارد مانند سلامت جسمی است و باید به آن توجه کافی داشت. سلامت روان از جمله مفاهیم مهم و اساسی در بهینه کردن کیفیت زندگی است. در واقع سلامت روان افراد یک جامعه، خصوصا اقشار موثر و سازنده آن مانند جوانان و نوجوانان، لازمه پویایی، بالندگی و اعتلای آن جامعه است سلامت روان جامعه با عوامل بسیاری در ارتباط است. عوامل بسیاری وجود دارند که سلامت روانی افراد جامعه را تهدید می کنند از جمله این موارد، عوامل اجتماعی و وسایل ارتباطی در سطح جامعه می باشد. امروزه وسایل ارتباطی جامعه از قبیل رسانه ها، مطبوعات و غیره بیشترین وقت افراد جامعه علی الخصوص قشر نوجوانان و جوانان را به خود اختصاص داده است. یکی از تاثیرگذارترین این اشکال رسانه ای سینماها می باشند. سینما این رویدادای که نیروی از ثبات و تداوم جمعی دارد و تابع عواطف نیرومند، آیین ها و اسطوره هاست. ادراک سینما، برعکس ادراک نقاشی و ادبیات و موسیقی، چندان نیازمند پرورش قبلی نیست و فقط به خوبی و تکرار وابسته است. سینما از فرهنگ مردم تغذیه می کند در عین حال یکی از نیرومندترین و گسترده ترین شکل های فرهنگ مردم نیز هست سینماها امروزه با به نمایش گذاشتن انواع فیلم ها (اکشن، تخیلی، خشن و ...) تاثیر زیادی بر روی فرهنگ ها، رفتارها و برخوردهای افراد جامعه می گذارند. در واقع امروزه بسیاری از رفتارها و برخوردهای خشن افراد جامعه ارمغان تماشای فیلم های خشن است. خصوصا که اکثر بینندگان این فیلم ها جوانان و نوجوانان می باشند. تحقیقات زیادی نیز حاکی از تاثیرگذاری فیلم های خشن بر رفتارهای پرخاشگرانه و خشن بینندگان دارند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین میزان تماشای فیلم های خشن با سلامت روانی نوجوانان می باشد.
بنابر تحقیقات انجمن ملی بهداشت روانی، افراد دارای سلامت روانی دارای خصوصیات زیر هستند:
آنان احساس راحتی می کنند، خود را آنگونه که هستند می پذیرند، از استعدادهای خود بهره مند می شوند، نگرانی، ترس و اضطراب و حسادت کمی دارند و دارای اعتماد به نفس می باشند. سیستم ارزشی آنان از تجارب شخصی خودشان سرچشمه می گیرد. احساس خوبی نسبت به دیگران دارند، به علایق افراد دیگر توجه می کنند و نسبت به آنها احساس مسئولیت نشان می دهند. سعی نمی کنند بر دیگران تسلط یابند. آنها با مشکلات روبرو می شوند و نسبت به اعمال خود احساس مسئولیت می کنند. محیط خود را تا آنجا که ممکن است شکل می دهند و تا آنجا که ضرورت دارد با آن سازگار می شوند.
1-قابلیت و توانایی برقراری ارتباط با دیگران را در جامعه دارند.
2-از آرامش خاطر برخوردار بوده و فاقد اضطراب و ترس و ایمنی هستند.
3-احساس کفایت و اعتماد به نفس می کنند.
4-توانایی پذیرش مقررات اجتماعی را دارند.
5-در حالی که دیگران را دوست دارند به آنها وابستگی و اتکای افراطی ندارند.
6-می توانند فشارها و شرایط بحرانی زندگی را تحمل کنند.
7-انعطاف پذیرند
8-به اندازه ی توانایی های خویش از خودشان توقع دارند.
9-از فضایل اخلاقی مانند خیرخواهی، دلسوزی، و تواضع برخوردارند.
10-در زمان حال زندگی می کنند.
11-رضایت و نگرانی منطقی دارند.
12-می توانند ترس، خشم، اضطراب و غمگینی خودشان را کنترل کنند.
خشونت تلویزیونی شخصیت و رفتار ما را به چه شکلی در می آورد؟
خشونت تلویزیونی از نظر روانی نیز تاثیرات منفی به جای می گذارد. مثلا نتیجه یک تحقیق نشان می دهد کسانی که بیشتر تلویزیون نگاه می کنند، احتمال بیشتری دارد که به دیگران بی اعتماد باشند و احساس ترس و ناامنی کنند. همان گونه که فیلم های خشن در بزرگسالان حالت تهاجمی ایجاد می کند، در مورد کودکان نیز رفتاری پرخاشگرایانه را موجب می شود.
بچه ها هر چیزی را که می بینند اگو قرار می دهند. یادگیری آنها براساس دیده ها و شنیده هایشان است خشونت های فیلم حتی بچه های آرام را پر تحرک می کند. آنها در خیال پردازی نسبت به قهرمان احساس سمپاتی پیدا کنند، با او همانند سازی می کنند و رفتار وی را الگو قرار می دهند.
نمونه فیلم های خشن بازی های رایانه ای است. بچه هایی که حس قوی می گیرند:
آنچه دیده اند را روی خواهر و برادر و همکلاسی هایشان پیاده می کنند. چیزی که الگو می شود روی رفتار و بیان و شخصیت بچه اثر می گذارد و حتی اگر وی شخصیت صبوری داشته باشد، از او آدم خشن و کم حوصله ای می سازد. صرفنظر از بچه های بیش فعال که مشکل جسمانی دارند، عده ای از بچه ها هم خودشان انرژی زیادی دارند و می خواهند این انرژی را تخلیه کند. بچه های پر تحرک بهترین روش تخلیه انرژیشان را زد و خوردی می بینند که از فیلم ها یاد گرفته اند....
فهرست مطالب پایان نامه
مقدمه
بیان مساله
ضرورت و اهمیت تحقیق
هدف کلی پژوهش
اهداف اختصاصی پژوهش
فرضیه های پژوهش
تعاریف نظری و عملیاتی متغیرها
معرفی متغیرها
تعریف عملیاتی
اختلال کارکرد اجتماعی
تعریف مفهومی
تعریف عملیاتی
اضطراب
تعریف مفهومی
تعریف عملیاتی
افسردگی
تعریف مفهومی
تعریف عملیاتی
شکایت جسمانی
تعریف مفهومی
تعریف عملیاتی
سلامت روان
سلامت روانی
تعریف سلامت روانی
اصول بهداشت روانی
خصوصیات افراد دارای سلامت روانی
به عبارت دیگر کسانی از سلامت روانی برخوردارند که
فیلم های سینمایی و اهمیت تماشای آن
رابطه بین تماشای فیلم خشن با خشونت
رابطه فیلم های خشن با شخصیت
نظریه های در مورد تاثیر تماشای فیلم های خشن بر رفتار
-نظریه تربیت:
پیشینه :
پژوهش های انجام شده در داخل کشور
طرح پژوهش
جامعه آماری
روش نمونه گیری و حجم نمونه
ابزار پژوهش
بخش اول آمار توصیفی
بخش دوم آمار استنباطی
بحث ونتیجه گیری
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات
منابع
خرید و دانلود آنی فایل