مبانی و پیشینه نظری نارسایی ها و مشکلات محاسبه قیمت تمام شده

مبانی و پیشینه نظری نارسایی ها و مشکلات محاسبه قیمت تمام شده مبانی و پیشینه نظری نارسایی ها و مشکلات محاسبه قیمت تمام شده

دسته : تاریخ

فرمت فایل : word

حجم فایل : 2746 KB

تعداد صفحات : 91

بازدیدها : 339

برچسبها : محاسبه قیمت تمام شده نارسایی مشکلات قیمت تمام شده

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی و پیشینه نظری (فصل دوم) بررسی نارسایی ها و مشکلات محاسبه قیمت تمام شده

مبانی و پیشینه نظری بررسی نارسایی ها و مشکلات محاسبه قیمت تمام شده

سیر تاریخی بهای تمام شده

ارزیابی تحولات بین قرن پانزدهم تا شروع انقلاب صنعتی

ابداع سیستم ثبت در دو طرفه توسط پاچیولی در قرن چهاردهم، در واقع نقطه عطفی در تاریخ دانش حسابداری است. اندیشمندانی چون نیچه (فیلسوف)، ماکس وبر(جامعه شناس)، سومبارت (تاریخدان) و شومپیتر (اقتصاددان) سیستم دفترداری دو طرفه را به لحاظ تاثیر قابل ملاحظه و تسهیل پیشرفتهای بعدی و تحول جامعه بشری ستوده اند. با عنایت به اینکه ابداع مذکور، چارچوبی برای پیشرفت و پیدایش سایر قلمروهای تخصصی حسابداری ایجاد نمود.

حسابداری قبل از انقلاب صنعتی، اساساً وظیفه ثبت مبادلات خارجی یک واحد اقتصادی را با سایر واحدها، که ناشی رواج تجارت در آن زمان بود، به عهده داشت و به همین جهت در این دوره به ندرت سیستمهای هزینه یابی به چشم می خورد. متون دفترداری این دوره عمدتاً برای راهنمایی و استفاده تجار نوشته شده و از چگونگی ثبت مبادلات داخلی در آنها ذکری به عمل نیامده است. با این حال، نمونه های محدودی از سیستمهای ابتدایی به عنوان استثناء و درمراتب پائین حرفه ای یافت می شود، برای مثال خانواده فوگر که در زمینه ذوب فلزات و حفاری معادن مس و نقره در اتریش فعالیت داشتند، از اوایل سال 1577، هزینه های مواد و دستمزد را در حسابی به عنوان ((حساب معدن و کارخانه ذوب فلز)) جمع آوری می کردند و هزینه های حمل و نقل سایر هزینه ها نیز در حساب دیگری خلاصه می شد. حساب کارخانه وقتی هزینه ای انجام می شد بدهکار، و هنگامی که محصول ارسال می شد بستانکار می گردید. سرانجام، جمع هزینه های تولیدی (مواد و دستمزد) محاسبه شده بود و سود حاصل از فروش انواع مختلف سنگ معدن و فلزات در این سیستم معین می شد.

کریستوفرپلانتین یکی از ناشران قرن شانزدهم نیز از روشی همانند سیستم هزینه یابی سفارش کار استفاده می کرد. او برای هر کتاب حساب معین جداگانه ای داشت و هزینه های کاغذ، دستمزد و سایر هزینه های قابل تشخیص با کتاب مربوط را در آن جمع آوری می نمود. حسابهای هزینه کتابها و حسابهای مالی هماهنگ بودند و پس از اینکه چاپ کتاب پایان می یافت، با یک ثبت کل هزینه های هر کتاب به همراه تعداد آن به حسابی با عنوان ((کتابهای موجود در انبار)) انتقال می یافت. روش او تقریباً همانند روش نگهداری دایم موجودیها بود. فروش کتابها نیز به همراه تعداد و مبلغ آنها در همین حساب بستانکار می گردید.

روشهای مختلف هزینه یابی (تعیین بهای تمام شده)

هر چند اصول کلی و هدف نهایی کلیه روشهای تعیین بهای تمام شده یکسان است، ولی کاربرد این اصول و طرقی که برای جمع آوری تجزیه و طبقه بندی اطلاعات مربوط و ارایه نتایج نهایی به کار می رود با نوع تولید و نیازمندیهای دستگاه مدیریت موسسه مربوط بستگی دارد. بطور کلی روشهای مختلفی که در عمل بکار می رود به شرح زیر می باشند:

هزینه یابی تاریخی

در سیستم هزینه یابی واقعی یا تاریخی، هزینه ها به ترتیب زمان وقوع گردآوری می شوند ولی محاسبه بهای تمام شده واقعی تا زمانیکه عملیات ساخت به پایان نرسیده و یا خدمات ارایه نگردیده اند، امکان پذیر نخواهد بود. در حالیکه سفارشات و یا کالای در جریان ساخت دوایر تولیدی مختلف با مقدار واقعی هزینه های مواد مصرفی و کار مستقیم بدهکار می شود ولی هزینه های سربار در اکثر موارد بر اساس نرخهای از پیش تعیین شده به حسابها منظور می گردند. بنابراین اگر چه این سیستم بنام هزینه یابی ((واقعی)) معروف است، معهذا ملاحظه می شود که تمامی عوامل هزینه بر اساس عملیات واقعی تعیین نمی شوند.

فهرست مطالب فصل دوم :

فصل دوم ادبیات موضوع تحقیق و مروری بر تحقیقات انجام شده

سیر تاریخی بهای تمام شده

ابتکارات ونوآوری های

وظایف حسابداری صنعتی

مقایسه حسابداری مالی وحسابداری بهای تمام شده

استفاده از اطلاعات بهای تمام شده توسط مدیران

روشهای طبقه بندی مفاهیم بهای تمام شده

معرفی دشت ورامین

آب و هوا

درجه حرارت

بارندگی

رطوبت نسبی

باد

منابع آب های سطح

آبهای زیرزمینی

مخزن زیرزمینی

نیاز آبی گیاهان

روش آبیاری

تاثیر توزیع کشت ها در مصرف آب

وضعیت توزیع آب در قبل از احداث شبکه آبیاری

وضعیت توزیع آب در امروز

خلاصه فعالیت های واحد توزیع آب

آب بها

مروری بر تحقیقات انجام شده در خصوص موضوع تحقیق

فهرست منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید