دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 496 KB
تعداد صفحات : 118
بازدیدها : 218
برچسبها : پرخوری افراد چاق اختلال پرخوری مداخلات عصب روانشناختی
مبلغ : 80000 تومان
خرید این فایلچکیده
این پژوهش که با هدف بررسی اثربخشی مداخلات عصب- روانشناختی بر کاهش گرایش به پرخوری در زنان چاق شهر مشهد اجرا گردید مسیله مورد بررسی عبارت بود ازاینکه ((آیا مداخلات عصب- روانشناختی برکاهش گرایش به پرخوری در زنان چاق شهر مشهد اثربخشی معناداری دارد؟)). این پژوهش به روش نیمه تجربی و از طرح های پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل می باشد وجامعه آماری آن کلیه زنان چاق مبتلا به اختلال پرخوری شهر مشهد می باشندکه در شش ماهه دوم سال 1394 به کلینیک های تغذیه مراجعه کرده اند.حجم نمونه در این پژوهش براساس فرمول کوکران 24 نفر تعیین شد که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب وبه روش تصادفی به دو گروه آزمایش (12نفر) و کنترل (12نفر) تقسیم شدند. این دو گروه ابتدا در مرحله پیش آزمون به پرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی و مقیاس پرخوری گورمالی وهمکاران (1982) پاسخ دادند، پس از همتاسازی دو گروه دراین مرحله، گروه آزمایش در درمان عصب- روانشناختی که شامل 12 جلسه 90 دقیقه ای بود شرکت نمودند ودر نهایت در مرحله پس آزمون شرکت کنندگان هر دو گروه به پرسشنامه های مورد نظر پاسخ داده واطلاعات آماری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته های به دست آمده نشان داد تفاوت معناداری در میزان گرایش به پرخوری در مرحله پس آزمون بین دو گروه آزمایش و کنترل وجود دارد.
بیان مساله
یکی از معضلاتی که این روزها جامعه جهانی رادرگیرخودکرده است مسیله چاقی میباشد. چاقی به زیادی چربی بدن یا توده بدنی بیش ازحد با توجه به قد اشاره دارد که خطرابتلا به بیماری های پزشکی را نزد فرد افزایش میدهد (مارکوس،لوین،کلارکین،2003). روشی که به طورگسترده برای تعریف چاقی پذیرفته شده است شاخص توده بدن (BMI) می باشد که عبارتست از تقسیم وزن برحسب کیلوگرم بر مجذور قد برحسب متر (ویلیامسون،نیوتون، ولدن، 2006). امروزه اختلالات خوردن یکی از مورد توجه ترین اختلالات روانی/ روان تنی به شمار می روند. این دسته از اختلالات باعث ایجاد اشکال در سلامت جسمی و عملکرد روانی می شوند و کیفیت زندگی فرد مبتلا را مختل می کنند و همچنین ممکن است سبب افزایش مرگ و میر شوند. درحال حاضر پرکاربردترین تعریف برای اختلالات خوردن توسط انجمن روانپزشکی آمریکا در ویرایش پنجم راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ارایه شده است. براین اساس اختلالات خوردن در سه دسته کلی بی اشتهایی عصبی و پراشتهایی عصبی و اختلال خوردن تصریح نشده طبقه بندی می شوند (انجمن روانپزشکی آمریکا، 2000؛ به نقل از خانپوراردستانی، صادق پور، آذربایجانی و حسن زاده کشتلی، 1390). .....
از انجا که هدف مداخله تنها کاهش وزن نیست و بیش تر بررسی به ضعیف بودن دستاوردهای درمانی در دراز مدات اشاره نموده اندبه تازگی رویکردهای جدید دیگری برای درمان چاقی پدید آمده اند.
1) درمان انگیزشی :یکی از این درمان های روان شناختی درمان انگیزشی است. اهداف نقش کلیدی در رفتار بشر ایفا می کنند و هر کاری در مسیر زندگی مستلزم انتخاب و تعقیب یک هدف است.هر شخصی برای رسیدن به اهداف خود مسیر و فرایند ویژه ای را طی می کند. فرایندهایی که به پی گیری اهداف منجر شوند،انگیزش و الگوی شناختی و رفتاری خاص هر فرد در دنبال کردن اهدافش ساختار انگیزشی فرد نامیده می شود.
...
امروزه پیشرفت امکانات ماشینی از یک سو موجب زندگی بهتر و فراغت بیشتر شده و از سوی دیگر از فعالیت جسمانی کاسته است. این مساله موجب شده است که افراد به سمت زندگی غیر فعال سوق داده شوند و فقر حرکتی محسوسی در زندگی آنان به وجود آید (شفیع نیا و یوسفوند،1388). در حقیقت به دنبال صنعتی شدن و گرایش به زندگی ماشینی در قرون اخیر،شیوع چاقی در جهان به حدی رسیده است که معیارهای جهانی شدن را پشت سر نهاده است. چاقی امروزه شابع ترین معضل بهداشتی اکثر کشورها محسوب می شود به طوری که پیش بینی می شود با وجود پیشرفت های فراوان در درمان بسیاری از بیماری ها و افزایش امید به زندگی، چاقی اولین علت کاهش امید به زندگی در 100 سال آینده خواهد بود (انتظاری میبدی، افخمی اردکانی و نصیریان، 1394).
اضافه وزن و چاقی با سرعت فزاینده ای در حال تبدیل شدن به تهدیدی بالقوه برای سلامتی در دنیای در حال پیشرفت امروزی است (سانتونجا، مورالز، ویلانووا،کورتز،2012).این پدیده یکی از مشکلات اصلی تهدید کننده سلامتی (کوپر و فیربورن،2001؛آرون،2002) و عمده ترین بیماری سوخت و ساز در بسیاری از ملل است (وایدا،2006؛به نقل از بیدادیان و همکاران،1392). ...
در مورد سبب شناسی اختلال پرخوری عوامل متعددی را از قبیل عوامل زیست شناختی،روان پویشی،روان شناختی و محیطی ذکر کرده اند که در بخش سبب شناسی اختلالات خوردن به آن ها به تفصیل پرداخته شد. در واقع همان عواملی که برای تمام انواع اختلالات خوردن ذکر میشوند برای اختلال پرخوری نیز مورد توجه قرار می گیرند (شایقیان و همکاران،1388).
...
خرید و دانلود آنی فایل